keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Pylväsmetsä

Viimeiset viikot (pari kuukautta?) lavasteella kuluivat Vaasan oopperan tilaamiin pylväisiin. Tammikuussa alkavat Jevgeni Oneginin esitykset, pylväät ovat koko toisen kohtauksen lavastuksena. Pylväät koostuivat viidestä samanlaisesta palasesta sekä alustasta ja niitä piti tehdä kaikenkaikkiaan 14kpl. Korkeutta pylväille tuli viitisen metriä Koko osasto oli valjastettu tähän hommaan, sillä palaset koostuivat monesta osasta. Oma työpanokseni käsitti oikeastaan kaikkea muuta paitsi itse kokoonpanoa tai pylväspalojen verhoilua. Tosiinsanoen sahasin, liimasin kokoon ja hioin palasten ylä- ja alaosia, jotka koostuivat kuudesta palasesta kukin.
Yhden pylvään palasen runko
Valmiita, verhoiltuja palikoita
Sahaan joitakin osasia irti
 
Kutakuinkin tuolta ne tulevat oopperassa näyttämään 








Katrille kiitos kuvista!

perjantai 16. joulukuuta 2011

Miina ja Manu -katselulaatikko

Kiia, Paula, Riikka ja minä saimme tilaustyön eräältä lastenteatterilta Miina ja Manu -kirjoihin liittyen. Alkuperäinen toive oli saada 30kpl ~50x60cm laatikoita, joihin kaikkiin olisi väsättynä eri kohtaus kyseisistä lastenkirjoista. Prototyypiksi teimme pihapiirin kirjasta Miina ja Manu maatilalla. Tätä yhtä tehdessäkin meillä tuhrantui paljon aikaa ja ainaot osaset jotka tuntui olevan mahdollista luoda helposti sarjatyönä muitakin laatikoita varten olivat kissahahmot. Sovimmepa siis asiakkaan kanssa, että teemme tämän yhden laatikon hienouden huippuunsa ja hän vie sen malliksi Ikaalisiin, jossa koulutetaan pienoismallirakentajia, kuten Mauri vinkkasi.

Paulan kanssa teimme itse laatikon ja maalasimme sen pohjan. Pohja on 6mm ja seinät 4mm vaneria. Taustan saimme kun Paula muokkasi kirjan omaa aukeamakuvaa kuvankäsittelyssä, jonka jälkeen hän tulosti sopivat palaset ja liimasi paikoilleen

The box


Kaikki oli niin pikkiriikkistä, että helpointa oli tehdä hahmot itse. Aluksi kävimme ostamassa muovisia maatilaeläimia, mutta ne olivat rakennuksiin nähden liian valtavia. Yläpuolella Cernit -massasta tekemäni pystykorva sekä kanoja. Koirankoppi on Kiian käsialaa.
Pensaat ovat silputtua vaahtomuovia jota on pyöritelty liimaan kastettuun rautalankarunkoon.. Variksenpelätti Cernit -massaa, kuten myös Manu, joka on Paulan käsialaa. Paula teki myös Miiinan. Pellon tein kitistä.
Miina ja kanat pihamaalla
Aidan tein kuorituista luonnonoksista. Aitan päällä oleva vellikello myös käsialaani
Eikö ole mahtava postilaatikko :D
Kiialle kiitos kuvasta!